​MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, continuă să își dezvolte infrastructura medicală pentru a veni în întâmpinarea unui număr cât mai mare de pacienți și anunță semnarea unui nou parteneriat prin preluarea a 51% din acțiunile Grupului Provita. Tranzacția marchează consolidarea serviciilor de diagnostic și tratament la nivel național.

Parteneriat MedLife si ProvitaFoto: MedLife

• MedLife intră astfel în acționariatul Provita prin preluarea a 51% din pachetul de acțiuni.

• Noul parteneriat pune laolaltă know how-ul celui mai mare grup medical

privat din România, MedLife, și excelența echipelor medicale din cadrul Provita, supraspecializate în terapia intervențională a durerii.

• Grupul Provita deține în prezent un spital multidisciplinar, 3 policlinici, un laborator, 2 centre de imagistică și un centru de instruire în terapia durerii, singurul din Europa Centrală și de Est.

• În următoarea perioadă, Grupul Provita se va dezvolta cu o nouă clinică specializată la Suceava, dar și un nou spital de mari dimensiuni la București.

• Abordarea cu grijă și empatie a nevoilor pacienților continuă să fie motorul principal care guvernează strategia de consolidare și extindere a Grupului MedLife.

Cu o experiență de peste 11 ani pe piața de servicii medicale private, Grupul Provita s-a impus printr-o dezvoltare susținută în special în București. Astfel, potrivit reprezentanților companiei, la nivelul capitalei, Grupul Provita este prezent cu un spital multidisciplinar, două centre de imagistică dotate cu tehnologie de ultimă generație, un laborator în care pot fi prelucrate o gamă largă de analize și teste medicale, dar și un centru de instruire în terapia durerii, singurul din Europa Centrală și de Est, aprobat de European Society of Regional Anaesthesia and Pain Therapy. În perioada imediat următoare, Provita se va dezvolta și în alte orașe mari din țară, primul oraș vizat fiind Suceava, unde Grupul va inaugura o clinică specializată, ariile cheie fiind terapia intervențională a durerii și screeningul complet privind patologia sânului.

De asemenea, Grupul Provita urmează să își extindă operațiunile din capitală prin lansarea unui nou spital medical privat planificat pentru primăvara anului 2023. Noul spital aflat în fază finală de execuție va avea o suprafață de aproximativ 25.000 mp, 8 săli de operații, 110 paturi, un centru de imagistică de ultimă generație și un centru oncologic integrat de diagnostic, tratament și recuperare, permițând astfel pacienților, atât adulți, cât și copii, acces facil la serviciile medicale de excelență.

Potrivit reprezentanților companiei, Grupul Provita a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri în valoare de 74 milioane RON.

„Continuăm să fim atenți la nevoile pacienților și să răspundem cu soluții medicale complexe, pentru a contribui în mod susținut la îmbunătățirea sănătății acestora. În acest sens, parteneriatul strategic cu Grupul Provita este un pas important pe care îl facem pentru a completa rețeaua noastră cu echipe medicale de excelență, dar și pentru a integra servicii de prevenție, diagnostic și tratament la cele mai înalte standarde. Pacienții noștri au nevoie de un sistem complet de servicii medicale, la care să aibă acces rapid și eficient pentru a avea grijă de sănătatea lor, dar mai ales pentru a preveni cele mai frecvente boli”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

Ca urmare a finalizării acestei tranzacții, echipa existentă de management, precum și fondatorii, își vor păstra atribuțiile și, la fel ca și în cazul celorlalte achiziții anunțate de MedLife, vor fi în continuare responsabili de dezvoltarea și extinderea operațiunilor medicale Provita, ca parte din strategia grupului MedLife.

„Nevoile pacienților și modul în care răspundem acestora – printr-o abordare multidisciplinară și empatică a actului medical, stau la baza activității Grupului Provita. Ne bucurăm să găsim în MedLife un partener strategic care se aliniază acestei viziuni și alături de care vom continua să ne urmărim obiectivul principal de a construi în următorii ani o rețea de centre cu servicii medicale complexe, pentru un număr cât mai mare de pacienți atât din București, cât și din celelalte mari orașe din țară”, a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul Provita.

„Parteneriatul cu Grupul Provita reprezintă încă o etapă de dezvoltare, parte din strategia de business, pe care ne-am asumat-o și am adus-o în atenția acționarilor noștri încă de la începutul acestui an - consolidarea serviciilor de diagnostic și tratament pentru a veni în întâmpinarea pacienților noștri în cât mai multe centre medicale în toată țara. Este cea de-a 13-a tranzacție anunțată anul acesta, o premieră pe piața de servicii medicale private din România, și avem încredere că toate aceste noi parteneriate vor ajuta nu doar la consolidarea pieței, dar vor fi un avantaj major pentru a crește accesul la servicii medicale de calitate la nivel național”, a declarat Mihai Marcu, Președinte & CEO MedLife Group.

Tranzacția a fost asistată de compania de audit internațional Mazars și firma de avocatură Mitel & Asociații pentru MedLife, și de compania de avocatură Popovici Nițu, Stoica & Asociații, prin Silviu Stoica, și Wise Way Advisors, prin Alexandru Medelean, din partea vânzătorilor.

Odată cu finalizarea acestei achiziții, Grupul MedLife, va ajunge la un număr de 47 de tranzacții, fiind operatorul cu cel mai mare portofoliu de companii medicale românești integrate în grup. Compania va continua să investească în dezvoltarea infrastructurii din România, ultima tranzacție anunțată fiind cea pentru platforma digitală de tip integrator, SanoPass.